top of page

Wat is hartcoherentie?

Een training in zelfregulering van stress en emotiemanagement door contact te maken met jouw hart via een ritmische ademhalingstechniek. Deze techniek is wetenschappelijk onderbouwd. Als je contact maakt met jouw hart creëer je balans tussen lichaam en geest. Als je het hart in veilige modus brengt heeft dit alleen maar positieve gevolgen voor jouw welzijn. 

 

Een belangrijke factor in hartcoherentie is de hartritmevariabiliteit (hrv) " hoe ons hart klopt "

Tussen twee hartslagen door zitten er verschillende tijdspannes. Hier reageert ons autonoom zenuwstelsel constant om het evenwicht te bewaren. Een zekere mate van variëteit is gezond en duid op een veerkrachtig hart!

Als we emotioneel , gespannen of in een spiraal van negatieve gedachten verkeren heeft dit invloed op deze hartritmevariabiliteit. Het hart gaat een chaotisch onsamenhangend patroon vertonen dat invloed heeft op onze fysiologie van het lichaam en emotioneel welzijn. Stress neemt toe en we voelen ons niet goed in ons vel.

Hartcoherentie

Hartcoherentie.png
Hartcoherentie (2).png

Chaos

Hartcoherentie.png
Hartcoherentie (3).png

Als het hart coherent is en een golvende samenhang vertoont heeft dit invloed op ons ganse welbevinden en positieve effecten op onze gezondheid. Via een bepaalde ademhalingstechniek leren en ervaren we terug meer vertrouwen te hebben op ons lichaam en hart. Deze ademhalingtechniek is de basis waarmee we dan verder werken op lichaam, gevoel en gedachten.

 

De dagelijkse oefeningen zijn zeer eenvoudig!

 

Hoe wordt dit zichtbaar?

Hartcoherentie is meetbaar! Bij elke sessie word je uitgemeten met biofeedbackapparatuur via een oorsensor. Deze software brengt in beeld of jouw zenuwstelsel in balans is of niet. Hierdoor kan je gericht oefenen om via je ademhaling, hartcoherent te worden.


Ben je in balans of niet?

HeartMind_2018_2_2_51_265159_f6.jpg
bottom of page